Eeuwen geleden beschouwden ze in Italië de pizza als een boeren maaltijd. De moderne pizza werd gemaakt door de bakker Raffaele Esposito van Napoli, in de Italiaanse streek Campania. Hij maakte in 1889 een pizza speciaal voor de Italiaanse Koning Umberto en Koningin Margherita die bij hem op visite waren. De pizza Margherita is genoemd naar die Koningin. De pizza lijkt erg op de Italiaanse vlag wat betreft de kleuren, rood (tomaten), wit (mozzarella kaas), en groen (basilicum). Pizza Margherita werd veel besproken en is de standaard pizza tegenwoordig. Er wordt gezegd dat de bakker alles bij elkaar gedaan heeft in de Pietro il Pizzaiolo pizzeria. Zo werd in 1830 werelds eerste pizzeria geopend, en die is nog steeds open. De pizzeria heet “Antica Pizzeria Port Alba in Napels.

Op 10 januari 2015 opende Mangia Pizza & Pasta voor het eerst haar deuren. Voor een lekkere en echte Italiaanse houtoven pizza bent u bij ons aan het juiste adres.

Mangia Pizza & Pasta maakt uitsluitend gebruik van verse Italiaanse producten voor uw pizza’s. Onze pizza’s worden op ambachtelijke wijze bereid. Vervolgens wordt de pizza gebakken in onze houtgestookte draaiende steenoven die speciaal voor Mangia Pizza & Pasta is gemaakt door de pizza bakkers Achille uit Napels en Massimiliano uit Milan. Bij een temperatuur van 430-450°C is uw pizza in 60 seconden goudbruin gebakken met een krokante, maar niet te harde rand. En er word elke dag verse deeg gemaakt om u een heerlijk en vers product te kunnen garanderen.

Ons sfeervol ingerichte pizzeria zal u zeker bevallen en wij zullen er alles aan doen om het u volledig naar de zin te maken.

Mangia Pizza & Pasta is een speciale pizzeria, waar u heerlijk een avond kunt genieten in onze sfeervolle ambiance. Met een culinaire geschiedenis die honderden jaren terug gaat en invloeden uit vele culturen kent, is Italië misschien wel het land met de meest uitgebreide Europese keuken.

Laat u verleiden door de ambiance en kunst van de klassieke Italiaanse houtoven pizza’s van Mangia Pizza & Pasta.

ARRIVEDERCI